fredag 1 november 2013

Konsten att laga en tvättmaskin.


Våran tvättmaskin havererade häromdagen. Den slutade tömma ut vatten. Jobbigt läge, kanske dom flesta skulle tycka, men inte jag. Jag är ganska haj på att laga tvättmaskiner. Jag har nämligen gjort det en gång förut, för 7 år sedan...
Jag ska därför ge en liten lektion i tvättmaskinsreparering.

Ditt problem: Maskinen tömmer inte ut vattnet.

1. Börja med att tömma maskinen genom att bryta upp en liten lucka nere på framsidan dra ut dräneringsslangen och låt vattnet rinna ner i en bunke lugnt och fint. Ser du inte slangen för att du har för bråttom kan du bara slita ut locket till nålfällan som sitter där och låta allt vatten forsa ut på golvet, sen torka upp det med 10 handdukar. 
Du kan också dra i nödsnöret som öppnar stora luckan, så forsar allt vatten ut den vägen. Sen kan du torka upp det med 10 handdukar.

2. Rensa nålfällan och plocka bort hårspännen, guldtior, femtioöringar, kundvagnspoletter och annat som inte ska vara där. Skruva tillbaka locket. 


3. Nu kanske du tror att du är klar. Du kanske andas ut och instagrammar bilder på din lyckade reparation. Du kanske tycker att maskinen borde funka med 12 kr och en kundvagnspolett mindre, men...

4. ...maskinfan tömmer sig fortfarande inte!! Ring INTE till hyresvärden och gnäll ännu (om du har någon). Han kan ändå inte fixa någon elsnubbe förrän nästnästa måndag. Nu ska du istället skruva loss avloppsslangen och kolla där i kopplingen. Det sitter förmodligen en liten knapp där som blockerar vägen. Ta bort den! 


5. Så, nu funkar maskinen som den ska och du kan börja med att tvätta de 20 dyngsura handdukarna.
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar