tisdag 28 juni 2011

Första dagen pa jobbet.

Det här är en ny vädermeteorolog pa tv4. Det är möjligt att han fatt hoppa in som sommarvikarie för nagon, med kort varsel. Jag sag hans första sändning en nyhetsmorgon och jag lag till slut och höll för ögonen och led med honom. Han var sa nervös att det smittade av sig.

Han hade nog förberett sig mentalt för den här sändningen, och han hade läst igenom dagens manus manga ganger plus att texten rullade pa en skärm framför honom. Han hade övat pa att prata sakta och avslappnat. Han trodde att han skulle klara det här hyfsat bra. Sen slogs kameran pa...

Han började sin inövade monolog men efter första meningen var luften redan slut och han hade total andnöd. Hjärtat skenade iväg och det började svartna för ögonen. Manuset var som bortblast ur hans minne och orden pa skärmen kändes som ett främmande sprak. Det var bara massa svarta tecken och han rabblade dom utan att veta innebörden. Samtidigt visste han att han maste stanna upp för punkt här och där, och han maste ändra tonläge och prata sa tittarna hänger med, och han maste peka pa kartan ibland. men vart var Sverige! Vart är upp, vart är ner!

Sändningen bara fortsatte och fortsatte och han skulle tydligen visa vädret i hela världen idag. Hans fejkade avslappnade attityd rann av honom snabbt tillsammans med svetten och han brydde sig inte längre. Han madde illa och hans mage var i uppror. Skulle han bli nästa "Kräk-Eva...!! Eller nya Bajs-Tobias med hela svenska folket ...!!!"

Han ville bara försvinna. Han ville springa ut ur studion och aldrig mer komma tillbaka. Sändningen tog slut och han kunde andas ut. Da började Tilde plötsligt smaprata med honom bortifran nyhetsmorgonsoffan!! "Det var väl elakt av dig att ge oss regn..." sa hon skämtsamt och förväntade sig inget svar. Da hör han sin egen röst börja pladdra en laang historia om väder och om hur lagtryck blir till...som om han behövde förklara att det inte var Han som bestämt vädret!! Tilde försökte avbryta honom lite vänligt för att programmet var tvunget att fortsätta men han gick inte att stoppa.

Tilde tog över till slut. Han lämnade nog studion och gick svimfärdig in pa toan. Han lutade sig mot handfatet och stirrade med stora besvikna ögon pa sig själv i spegeln i 20 minuter samtidigt som han viskade "fan fan fan, skit, jävla skit...j ä v l a skit...."


Sen sag jag honom inte sa ofta efter det. Dom ganger jag sag honom blev jag sa nervös att jag inte visste vad han talade om. Skulle det bli regn, sol... ingen aning. Men nu är han oftare i rutan, bade morgon och kväll och det gar mycket bättre för han. Han anstränger sig fortfarande mycket för att lata naturlig, och han kämpar för att halla fötterna ner och huvet upp. Snart kommer han vara helt självklar och jag kommer glömma hans första dag pa jobbet. Jag glömde ju Linda Bengtzings "genombrott" i tv4:s Ordjakten som gick för ca 8-9 ar sedan. Jag glömde ju hur jag satt och skämdes över hennes osammanhängande meningar och felsägningar. Jag glömde ju att hon härmade ET en gang, och höll upp TVA fingrar i luften och sa "ET come home..." när det i själva verket var ETT finger han höll upp och sa "ET phone home...." Det glömde jag ju bort sen....

Eller....

Vem orkade läsa den här laaanga inlägget egentligen, räck upp en hand!

2 kommentarer:

  1. *Räcker upp handen*

    Jag var tvungen att läsa hela det lååååånga inlägget eftersom jag också såg den stackaren i söndags. Han var nästan lika pinsam som den "charmige" Anders Kraft i intervjun med det monegaskisksydafrikanska bröllopsparet...

    SvaraRadera
  2. Haha, den intervjun missade jag. Jag maste nog kolla upp det pa tv4play om det gar.

    Tv4 brukar alltid lägga ut dagens väderprognos pa deras hemsida sa man kan kolla efterat, men det hände aldrig pa Tobias första arbetsdag. Dom var nog rädda att det skulle hamna pa youtube.

    SvaraRadera