torsdag 16 juni 2011

Anna Wahlgren - Vera 0-1


Första natten Vera sov själv gick väl sadär. Det var mardrömmar och oroligt och jag var tvungen att ga in dit femtioelva ganger ungefär och lugna ner....mig. För Vera sov som en stock fran att hon somnade halv 8 till kvart i 7. Det brukar hon göra sa det var väl inget nytt, men det är ju bra att det funkar i hennes rum oxa.

Anna Wahlgren-läggningen gick ju inge vidare. Det drog bara ut pa lidandet. Efter en halvtimme somnade hon ända pa sidan, med nappen i mun, pillandes pa sina öron och med mig kvar i rummet. Helt fel. Jag skulle statt utanför dörren och dragit min "bekräftelseramsa" och jag skulle lagt henne i magläge och tagit bort nappen.... men nagot gick snett där. Ingen av oss visste nog egentligen vad jag pysslade med till slut.

Ikväll kör vi nog en annan variant. Men vi följer Wahlgren-metoden pa andra sätt. Vi har infört ett strikt sov och matschema och vi äter oss verkligen proppmätta varje maltid. Och sa ska vi ha latjolajban innan vi somnar. Och hon maste lära sig att somna själv i sin säng, och jag ska inte halla pa att plocka upp henne vid minsta gnäll, utan hon ska bli lugnad där hon ligger.


Här vill hon bara visa upp sina fyra fina tänder.


3 kommentarer:

  1. Jag gjorde också min egen version av metoden. Plockade det jag tyckte var bra och körde så som det funkade här för oss. Så det gör du nog rätt i. Bättre du kör på ett sätt du känner dig helt bekväm med. Kände också attd et där med buffningen och ramsan gjorde att jag inte riktigt hade koll själv på vad jag höll på med. Men schemat och lugna där hon ligger håller jag på! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, mat och sovschemat tror jag är A och O. Vi har kört samma i 2 dagar bara och jag märker redan hur bra det är. Vera har 2 st längre sovstunder under dagen istället för nagra minuter här och där som förut. Da hinner hon verkligen sova ut och bli pigg mellan varven. (Och jag hinner duscha, diska, sitta vid datorn och sant där...:) Mycket bra. Och nu kan jag lugna henne när hon ligger kvar i sängen. Nästa steg blir att kunna lämna rummet innan hon somnar...:)

    SvaraRadera
  3. fiiin tröja! älskar alfons!

    SvaraRadera